Переваги та недоліки фальцевої покрівлі

На сьогоднішній день виробники пропонують своїм клієнтам безліч різних покрівельних матеріалів, за допомогою яких можна виконати конструкцію, унікальну за своїм зовнішнім виглядом і основними властивостями. Метал є одним з найпоширеніших матеріалів, який дозволяє створити надійну захисну конструкцію. Фальцева покрівля отримала свою назву через спосіб з’єднання окремих листів. Вона виходить повністю герметична, з прихованими кріпленнями.

Переваги та недоліки фальцевої покрівлі

Переваги:

1. Герметичність всіх з’єднань, а також відсутність отворів в листах під саморізи, що повністю виключає проникнення рідини в несучі конструктивні елементи.

2. Можливість покривати покрівлю дуже складної форми.

3. Тривалий термін служби, який може досягати 50 років.

4. Невелика загальна вага, що виключає необхідність посилення системи крокв.

5. Величезний вибір виробів за колірним рішенням, а також матеріалу, з якого виготовлено покриття.

6. Поверхня може витримати всі агресивні дії навколишнього середовища.

7. Можна застосовувати на покрівлях з різним ухилом.

8. Матеріал, за своєю структурою, дуже гнучкий і легко обробляється.

9. При деформації одного елемента його дуже легко замінити на новий.

Недоліки:

1. Матеріал накопичує в собі електрику. Саме тому обов’язковим атрибутом є спеціальний блискавкозахисний пристрій.

2. Низький показник шумоізоляції. Але цей недолік можна виправити, використовуючи звукоізоляційні матеріали та ущільнювачі.

3. Поганий опір різним механічним впливам.

4. У пропонованому асортименті за матеріалом немає середнього варіанта. Недорога неприваблива оцинковка, або дорогі цинкові або мідні вироби.

5. Всі роботи по монтажу якісно може виконати тільки професійний майстер.

Для виробництва використовується метал в рулонах, який розрізається на аркуші певного розміру. На них наноситься спеціальна захисна плівка, після чого на прокатному обладнанні виконуються замкові з’єднання. В кінцевому підсумку виходять повністю підготовлені до установки вироби. Стандартною довжиною окремих листів є показник в межах від 120 до 900 сантиметрів. Максимальна товщина металу в готовому аркуші становить 0,7 міліметра. Загальна вага 1 квадратного метра покрівельного покриття може бути від 2 до 5 кілограм. Даний показник залежить від товщини матеріалу.

Самим якісним та надійним покриттям покрівлі є мідний вид. Він має високий показник еластичності, що дозволяє застосовувати його для облаштування покрівель будь-якої форми та конфігурації. Мідь не схильна до процесів корозії, а також стійка до різних механічних впливів.

Також, дуже часто для облаштування покрівель використовується алюміній. У порівнянні з попереднім варіантом покриття має більш низький показник механічної міцності. Зовнішня поверхня може мати різний відтінок.

Оцинкована сталь поєднує в собі хороші якісні характеристики і порівняно невисоку вартість. Завдяки цьому вона найбільш затребувана на ринку будівельних товарів. Зовнішнє декоративне покриття не вицвітає під дією ультрафіолетових променів.

Монтаж покрівлі має певні нюанси, які може зробити правильно тільки фахівець. Обираючи цю покрівлю, можна бути впевненим, що і зовнішнє покриття і всі конструктивні елементи будуть дуже довго виконувати свої функціональні характеристики.