У яких випадках потрібна консультація ендокринолога

У медичному центрі «Інго» у Києві ведуть прийом кваліфіковані ендокринологи — тут https://mci.ua/otdeleniya/endokrinologiya/ можна до них записатися. Однак не всі добре уявляють, у яких випадках потрібна консультація таких лікарів. Розповідаємо, коли потрібно звертатися до ендокринолога та які обстеження він може призначити.

Коли потрібне звернення до ендокринолога

Консультація та обстеження цього лікаря необхіднi у таких випадках:

  • ви відчуваєте постійну втому та слабкість;
  • у вас часто погіршується настрій та пам’ять без видимих причин;
  • різко підвищується чи знижується кров’яний тиск;
  • без явних причин погіршується зір, з’являється сльозотеча;
  • з’явилася пiдвищена чутливість до спекотної чи холодної погоди.

Всі ці симптоми, причин яких ми часто не розуміємо, можуть бути викликані порушеннями вироблення гормонів. Чим раніше в таких випадках звертатися до лікарів, тим більше шансів вчасно розпочати лікування та покращити стан.

Якщо у вас немає перелічених вище неприємних відчуттів, це не означає, що консультація ендокринолога вам не потрібна. Краще відвідувати його регулярно у профілактичних цілях — особливо, якщо ви вагітні або плануєте завести дітей, увійшли в період менопаузи або просто досягли 45-річного віку. Останнє відноситься не лише до жінок, а й до чоловіків.

Які аналізи він може призначити

Після консультації вам необхідно буде здати кілька аналізів для подальшої діагностики. Також потрібно провести апаратні дослідження, такі як УЗД. В основному йдеться про загальний аналіз крові, визначення рівня гормонів, контроль за зміною рівня глюкози.

Залежно від цього, які припущення виникнуть в лікаря, вiн може призначити і специфічні аналізи, від кількості яких залежить тривалість процесу обстеження.

Деякі симптоми, такі як порушення зору, можуть бути викликані не тільки гормональними причинами, але й іншими, такими ж неочевидними. Якщо ви відчули, що зір став погіршуватися, рекомендується консультація офтальмолога Київ, яку також проводять у клініці «Інго».

У будь-якому випадку, чим раніше ви звернетеся до медичного центру при появі підозрілих симптомів і чим раніше буде визначено їхнє джерело, тим краще для вас та вашого подальшого стану здоров’я. У центрі «Інго» ведуть прийом лише висококваліфіковані медики, використовуються сучасні методи обстеження, сучасна апаратура та технології.